Preview Mode Links will not work in preview mode

Innovatie Wasstraat


Kim Spinder gaat in gesprek om de innovatie geheimen van organisaties te ontrafelen. Hoe werken, organiseren en communiceren zij? Hoe krijgen zij mensen hierin mee? En wat kun jij van hen leren voor je eigen organisatie? Welke skills, tools en mindset zijn nodig zodat jij  klaar bent voor de toekomst? Ga door de Innovatie Wasstraat! 

Apr 17, 2023

In deze Innovatie Wasstraat aflevering duiken we in de vraag: Waarom faalt innovatie? Waar gaat het vaak fout en waarom gaat het dan fout? Hoe vergroot je je kansen om alsnog succesvol te innoveren? 

Volgens Joachim de Vos, auteur van Why Innovation Fails, verwarren we innovatie met creativiteit, met een leuke brainstorm. Maar daarna wordt het juist moeilijk. Dan moet je innoveren, dat is het proces om iets succesvol te laten worden. 

Bij innovatie is het ecosysteem belangrijk. Je moet de juiste partners zoeken om samen te innoveren. Ook moet je nadenken: hoe ga ik hier nu geld mee verdienen? Uiteraard zijn mensen en hun vaardigheden heel belangrijk. Je hebt andere skills nodig om het innovatieproces uit te voeren dan de traditionele manier van werken. Ook is de cultuur niet te onderschatten. Volgens Joachim zijn veel bedrijven niet klaar om te innoveren.

Leer in deze podcast de zeven sleutels tot innovatiesucces 

Show notes

Boek: Why Innovation Fails

Het kleine innovatieboek

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!