Preview Mode Links will not work in preview mode

Innovatie Wasstraat


Kim Spinder gaat in gesprek om de innovatie geheimen van organisaties te ontrafelen. Hoe werken, organiseren en communiceren zij? Hoe krijgen zij mensen hierin mee? En wat kun jij van hen leren voor je eigen organisatie? Welke skills, tools en mindset zijn nodig zodat jij  klaar bent voor de toekomst? Ga door de Innovatie Wasstraat! 

Jul 2, 2023


In deze aflevering duiken we in de vraag: hoe weet je wat er speelt in jouw organisatie? Hoe laat je de onderstroom spreken? 

Ik heb daarom psycholoog en bedrijfskundige Arend Ardon uitgenodigd om te kunnen begrijpen wat er zich in de onderstroom afspeelt. De onderstroom in organisaties lijkt iets ongrijpbaars. Hoe herken je de onderstroom? Welke wetmatigheden zitten daarin? Wanneer weet je dat het tijd is om hierbij stil te staan? We bespreken drie voorwaarden voor een gezond en krachtig organisatiesysteem. 

Gedoe ontstaat vaak door drie krachten in de onderstroom die iets willen herstellen. We hebben het over waarom je niet altijd hoeft in te grijpen of iets hoeft op te lossen, soms is het zien en erkennen voldoende.

Bedankt Boom Managementboeken voor deze samenwerking. 

Show notes

Boek: Wat speelt hier - Arend Ardon en Cynthia van der Zwan 

Het kleine innovatieboek, Kim Spinder

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!