Preview Mode Links will not work in preview mode

Innovatie Wasstraat


Kim Spinder gaat in gesprek om de innovatie geheimen van organisaties te ontrafelen. Hoe werken, organiseren en communiceren zij? Hoe krijgen zij mensen hierin mee? En wat kun jij van hen leren voor je eigen organisatie? Welke skills, tools en mindset zijn nodig zodat jij  klaar bent voor de toekomst? Ga door de Innovatie Wasstraat! 

Oct 15, 2023

Navigeren door complexiteit en onzekerheid in organisaties kan behoorlijk uitdagend zijn. Deze week deelt Martin van Staveren, auteur van Risicodialoog, in onze nieuwste podcast hoe een open gesprek over risico's een echte gamechanger kan zijn. 

Belangrijkste inzichten:

✅ Verander je kijk op risico’s en maak ruimte voor innovatie.

✅ Ontdek de kracht van eenvoud in complexe situaties.

✅ Leer de ERG-aanpak: Wees Expliciet, Realistisch en Gestructureerd in het omgaan met onzekerheden.

✅ Stimuleer zinvolle gesprekken met de Doel-Onzeker-Doen-aanpak.

✅ Vermijd innovatie-belemmerende overregulering na falen.

Ben je klaar om je benadering van risicomanagement te transformeren en praktische tips te krijgen voor het starten van een risicodialoog in jouw organisatie? 

👉 Luister dan nu naar de podcast 🎙

 

Show notes

Martin van Staveren, Risicodialoog

Leidy Klotz, Subtract: The Untapped Science of Less

Het kleine innovatieboek, Kim Spinder

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!